Mix 2023. 08. 11.

Verseny a Gulyáskirály címért a Gulyásutazó ajánlásával

A komáromi Pásztó Tamásról, avagy a “Gulyásutazóról” már korábban írtunk. Most pedig nem csak olvashatunk a szenvedélyéről, de meg is kóstolhatunk pár variációt belőle.

Magyarország legnagyobb gulyásfesztiválja, a Szolnoki Gulyásfesztivál a felvidékieket is tárt karokkal várja. Főznél is, nem csak kóstolnál? Augusztus 21-ig még lehet jelentkezni. Dobd össze a legjobb gulyást, hátha bekerül Tomi kedvencei közé!

Szeptember elején több száz bográcsban rotyog majd a gulyás a szolnoki Tisza-parton. A 25. alkalommal megrendezett gasztronómiai esemény több ország tájáról vonzza a látogatókat. Ez a legmegfelelőbb hely azoknak, akik szeretnének elmerülni az igazi bográcsgulyás és a hagyományos finomságok ízvilágában. Két ízkavalkádban és illatokban bővelkedő nap, ami például Ausztriából, Németországból, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából vonz versenyzőket.

A gulyásfőző verseny szeptember 9-én szombaton kora reggel kezdődik, amikor is több száz csapat készíti majd el ennek a népszerű ételnek a különböző változatait. Vannak, akik egyidejűleg több bográcsban is rotyogtathatják legjobb receptjeiket.

“Már háromszor ellátogattam a fesztiválra, és találkoztam versenyzőkkel akár Kínából vagy Chile-ből is. Ideje a felvidéki magyarokkal is bővíteni a palettát, akár szakácsként, akár vendégként kóstoljanak is!”

Természetesen lesznek koncertek, tánc, sőt hagyományos dallamok és viseletek is színesítik a programot. Emellett nagy durranás lesz, ahogy a magyar honvédség gulyáságyúban is bemutatja konyhaművészetét. 

“Idén is biztosan ott leszek a Szolnoki Gulyásfesztiválon. Ez már amolyan hagyomány. Bízom benne, hogy megkóstolhatom a győztes egytálételt, és hogy minél több hazai arccal és különleges, új ízekkel is találkozom.” – biztatja Tomi a közeli s távoli környezetét a csatlakozásra.

Ha szereted az igazi gulyást, és megtapasztalnád a versenyszellem és a kulturális élmények egyedi hangulatát, mindenképpen jelöld be a naptáradba a szeptember 8-9-i hétvégét. Egyedülálló ínyenc csatának lehetünk szemtanúi, itt tényleg a legmegszállottabb gulyáskedvelők szállnak versenybe a „Gulyáskirály” címért. “Ha úgy érzed, a Te gulyásod a befutó, csatlakozz a versenyhez a Gulyáskirály koronájáért. Én megkóstolom majd, mit teszel le az asztalra!”

Jelentkezz augusztus 21-ig a főzőversenyre a https://www.magyargulyas.hu/jelentkezes-fozesre/ linken.