Sport 2021. 12. 10.

Brazil jiu-jitsu: Kettős komáromi győzelem Boszniában

December 5-´én (vasárnap) rendezték meg Bosznia-Hercegovinában az ADCC Bosnia and Hercegovina Open 2021 elnevezésű brazil jiu-jitsu bajnokságot. A megmérettetésen két komáromi sportoló is részt vett, ráadásul nem is akármilyen eredménnyel, hiszen mindketten megnyerték kategóriájukat.

Szlovákiát két komáromi versenyző, Konyári Dániel és Kiss Bence képviselte a nemzetközi megmérettetésen. Mindketten a haladó kategóriában indultak, ám különböző súlycsoportban. Dániel 70kg-ban, míg Bence a 76kg-os kategóriában versenyzett. A két sportoló főként a Wolf Fight Club-ban készül aktuális mérkőzéseire.

„Két éve még a kezdők között nyertem a szerb bajnokságon, a tavalyi térdszalagműtétem után ez volt az első versenyem, immár a haladók között. A Wolf Fight Club mellett én Budapesten, Max Carvalho brazil edző vezetése alatt is készülök, akitől szombaton, a verseny előtt egy nappal megkaptam a kék övet. Danival nagyon sokszor edzettünk külön, hogy tökéletesítsük a technikáinkat” – mesélt Kiss Bence a boszniai bajnokságról való hazaérkezése után.

Az ADCC Bosnia and Hercegovina Open 2021 versenyen mindkét komáromi sportoló még az idő lejárta előtt, kopogtatással fejezte be meccseit, így győzedelmeskedni tudtak kategóriájukban. Dani 25 másodperc alatt high elbow guillotine fojtással győzte le ellenfelét, Bence első meccsén 23 másodperc alatt egy egyenes bokafeszítéssel, a másodikon 2:40 alatt egy háromszögfojtással diadalmaskodott.

„Mindhárom használt technikát nagyon sokat gyakoroltuk, sokszor a csapat közös edzéseire is ráhúztunk egy órát, így külön öröm volt látni, hogy az “eddz keményen, győzz könnyedén” is bevált” – mondta Bence.