Sport 2019. 01. 10.

Edzőtáborral kezdték meg az évet a komáromi karatésok

Január első hétvégéjén rendezte meg a Seishin Karate Klub a IV. Téli Edzőtáborát. A nemzetközi táboron a helyi sportolók és oktatók mellett Magyarországról és Csehországból is érkeztek oktatók, klubvezetők.

Budapestről Sensei Fris Ferenc, a Talentum program megalkotója, és vezetője, Csehországból pedig Csekés Róbert, a Mariánské Lázněi klub vezetője volt jelen az eseményen. Mellettük tiszteletét tette Wágner Vilmos és Faragó Viktor, magyarországi klubvezetők is. A táborból természetesen nem hiányozhattak az egyesület válogatott versenyzői sem, így Hupian Kristína (aki egyben klubvezető is), Markovics Ádám, Cserepes Zoltán, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pualy Attila, Hájas Kornél és Nagy János.

Az első edzést mantrázással kezdődött, majd ezt követte a testtudat fejlesztés. Fontos szerepet kapott a talajjal való kapcsolat, a technikák talajról való indítása, a testrendszer helyes megtartása mozgás közben és a nagy izmok ellazítása, helyes alátámasztással. Majd pedig ezek átvitele küzdelmi mozgásra.

A szombati napon már bontott csoportokban zajlottak az edzések tudásszintnek megfelelően. A pénteki nap foglalkozásaira építve oldalmozgásokkal foglalkoztak és ezek beépítésével a küzdelembe. Ezen felül fontos szerepet kapott a MediBall (kínai labdajáték), ami nagyon jó kiegészítője a harcművészeteknek.

Összességében elmondható, hogy a tábor kiválóan sikerült, mindenki elégedetten térhetett haza. Az egyesület ezúttal is szeretné megköszönni Fris Ferenc Senseinek a magas szintű szakmai oktatást.

(Markovics János nyomán)