Kultúra 2019. 03. 25.

Gyerekdarabbal készül a színházi világnapra a Magyarock

A Don Bosco életét bemutató Gyermekek fénye című rockoperát március 27-én, 19.00 órától mutatja be a Magyarock Dalszínház a dél-komáromi Jókai moziban. A mű címszereplője Bosco Szent János (született Giovanni Melchiorre Bosco Ochienna) olasz katolikus pap, a Szalézi Társaság szerzetesrend megalapítója.

A darab bemutatja, hogy Don Bosco miképp próbálta Isten útjára téríteni a torinoi utcagyerekeket, felvillantja a szent gyermekkorát, és azt is, hogy mikor és miért köteleződött el az ifjúság nevelése iránt. Don Bosco sajátos stílusa az örömre, a játékra és a közösségre épült, az így kialakult bizalom segített átlendülni a nehézségeken. Az általa felnevelt fiatalok Atyjukkal maradtak, folytatták az ő művét, így született meg a szalézi szerzetes közösség. Az előadás tértől – időtől elszakadva mutatja be a mások felé forduló, támogatni, nevelni akaró szeretet hogyan ad életet a legnehezebb körülmények között is.

A főbb szerepekben Csengeri Attilát, Gerdesits Ferencet, Kuczmann Ágnest, Laklóth Aladárt, Tóth Renit, Mészáros Tamást, Tar Gabriellát és Makrai Pált láthatjuk.

Szövegíró: Szőke István Atilla
Zeneszerző: Szűts István (Kormorán)

Jegyek a Jókai moziban vásárolhatók nyitvatartási időben, naponta 14.00 és 21.00 között.
Jegyár: 1.500 Ft