Kultúra 2023. 01. 20.

Kristóf Réka a Szinnyeiben

A Szinnyei József Könyvtár Zeneszalon-sorozatának legelső vendége Kristóf Réka operaénekes volt, aki határozottan, véleményét nem véka alá rejtve beszélt a szakmáról és annak árny-, valamint pozitív oldalairól.

A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató versenysorozat 3. évadának fődíjasa, illetve a legutóbbi Harmónia-díj büszke tulajdonosa Komáromban nem szorult különösebb bemutatásra, viszont egy kifejezetten zenei jellegű, zenehallgatással is egybekötött beszélgetéssel úgy gondolták a szervezők, tudnak újat mutatni a publikumnak.

Réka zenei ízlése nagyon sokrétű és egészen színes, hiszen Vivalditól egészen a powermetálig terjed a zenei inspirációja.

Sőt, egyáltalán nem veti meg a Rammsteint sem, amely nagy hatással volt számára a német nyelv tanulása során is. Rendkívül nyitott világszemléletével

képes volt sarokba szorítani beszélgetőtársát,

s nem utolsó sorban véleménye mindig szilárd lábakon állt, amely nehezen volt megkérdőjelezhető.  

A hozzá fűződő történetekkel, anekdotákkal együtt felcsendültek azok a dalok, zeneszámok is, amelyek mérföldkőnek számítottak Réka életében, s meghatározóak voltak pályafutásában.

A felvételeket a nemrégiben újranyitott Szinnyei József Könyvtár zenei osztályának frissen vásárolt hifi-berendezéséin csúcsminőségben hallhatta a közönség.