Mix 2018. 04. 23.

Páratlan kulináris élmények a bővítés utáni Griff Restaurant & Pension-ban

Egy éve nyitotta meg kapuit 29 km-re Komáromtól, Bátorkeszi községében a Griff Restaurant & Pension. Az elsőrangú ételeket és szolgáltatást nyújtó vendéglő szinte születésnapi ajándékként lepi meg vendégeit: a Griff étterem bővítésének köszönhetően ugyanis immáron egy játszótérrel, egy üvegterasszal és egy régiós szinten is páratlan kinti kemencével várja látogatóit.

A bátorkeszi Griff étterem a térség egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelyei közé tartozik, melyet a magas színvonalú ételek, az elegáns kiszolgálás és a hangulatos környezet egyaránt jellemez. Az ételkülönlegességek, steakek és pizzák választéka mellett pedig hagyományos ételek és napi menü is megtalálható a kínálatukban.

A közelmúltban azonban több jelentős újítás is megvalósult az étterem és panzió életében. A gyerekek számára kialakításra került egy játszótér, hintákkal és játékokkal. Emellett a közelmúltban elkészült a Griff étterem részét képező üvegterasz is, ahol egy, a régióban szinte egyedülálló kinti nagykemence is elhelyezésre került.

„A kemence várhatóan egy-két héten belül beindul és terveink szerint egész nyáron működni fog egy kinti konyha részeként, ahol a jövőben malacsütéseket is tartunk majd. Az ízletes ételek mellett így egy extra élményt is nyújthatunk vendégeinknek, hiszen testközelből tekinthetik meg a különböző ételek egyedi elkészítési folyamatait. A terasz létesítésével egyúttal a kapacitásunk is megnőtt. Az eddigi 90 fő helyett így immáron 150 fő befogadására is képesek vagyunk. A különválasztható kialakításnak köszönhetően pedig a terasz akár magában is kibérelhető különböző rendezvények megszervezésére” – nyilatkozott az újításokkal kapcsolatban a Griff Restaurant & Pension tulajdonosa, Gonosz Péter.

Az étterem pár hónapja immár kiszállítással is foglalkozik, az újításoknak azonban ezzel még koránt sincs vége. A tulajdonos elmondása alapján további terveik között szerepel a kéthetente jelentkező élőzene, emellett pedig az étlap is kicsit átalakul a jövőben: „Április végétől egy új étlappal találkozhatnak majd látogatóink. A jövőben nagyobb arányban nyitunk majd a magyaros ételek felé, persze a pizzáink és a közkedvelt ételeink továbbra is megtalálhatóak lesznek éttermünkben.” 

A Griff étterem Bátorkeszitől távolabb, különböző fesztiválokon az idei évben is rendszeresen felbukkan majd. Így az előző évekhez hasonlóan a Komáromi Napok ideje alatt is nyitva tart majd standjuk a Nádor utcán, a múzeum szomszédságában. „A Komáromi Napokra szintén egy kisebb újítással készülünk. Kínálatunkban ezúttal olyan ételek is helyet kapnak majd, amelyek a térségben ez idáig nem nagyon voltak jellemzőek. Többek között rostonsültek, grillételek és faszenes húsok is, melyeket természetesen továbbra is az egészséges táplálkozás jegyében készítünk majd el” – mondta el Gonosz Péter.