Sport 2018. 06. 04.

Négy dobogós helyet hozott el a Seishin Karate Klub Várpalotáról

A hétvégén újból az ország határain túl mérette meg tudását a Seishin Karate Klub 7 fős csapata. A Várpalotán megrendezett Tameshiwari versenyen közel 100 induló vett részt 2 országból (Magyarország és Szlovákia).

A gyors regisztráció és öltözködés után már mindenki az erőpróbák első részét várta. A versenyszámok között fekvenyomás, íjászkodás és deszkatörés is helyet kapott.

Ezt követően pedig elkezdődhetett az igazi próbatétel. A versenyzők percenként startoltak el, hogy szembenézzenek azzal a 12 km-es távval, amelyet különböző feladatok tarkítottak és nehezítettek tovább, így ugrálókötelezés, hasizom, kettlebellel nyomás, lajhár mászás, kúszás, tapsolós fekvőtámasz, dobócsillag hajítás, majd súlylökés, rönkugrálás és gólyaláb. A végső próbatétel egy nagyjából 150 méteres dombfutás volt, ami az addigra megtett hosszú táv és gyakorlatok után valódi embert próbáló feladatnak tűnt.

Ennek ellenére a csapat tagjai szinte minden feladatnál javítani tudtak tavalyi eredményeikhez képest.

A mezőny legjobbja a hölgyek között Hupian Kristína lett, akinek 1 óra 29 perc alatt sikerült teljesítenie a feladatokat. Pozitív példamutatásként a Seishin Karate Klub vezetője, Markovics János is elindult a versenyen.

A csapat végül négy dobogós helyezést ért el és összesítettben is kiválóan szerepelt.

Eredmények

Hupián Kristína (Keszegfalva) Felnőtt nők 1.hely – összevont kategória 1.hely

Markovics János (Keszegfalva) Senior II. – 1.hely

Cserepes Zoltán (Nemesócsa)  Junior fiú 2.hely – összevont kategória 9.hely (Zoltán a dobócsillag bajnoka is lett. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a közelmúltban megrendezett gútai Dögös Sprint jótékonysági futóversenyen a 2.helyezést érte el saját kategóriájában)

Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) 3.hely – Junior lány – összevont kategória 3.hely

 

Akik lemaradtak a dobogóról:

Kurcsík Márk (Csallóközaranyos) 4.hely – Ifi fiú

Hájas Kornél (Dunaszerdahely) 6.hely – Ifi fiú

Pulay Attila (Csallóközaranyos) 7.hely – Ifi fiú

 

 

A várpalotaihoz hasonló verseny Keszegfalván is megrendezésre kerül majd a közeljövőben, június 16-án.