Régió 2013. 08. 01.

7500 eurót nyert Bátorkeszi a játszópark kiépítésére

Bátorkeszi Hivatalosan is megerősítették, hogy a község által kidolgozott, a bátorkeszi játszópark kiépítésére beadott pályázat a nyertesek között van.

„Köszönjük minden bátorkeszi polgárnak, hogy szavazott, ezzel is bizonyítva, hogy az összetartás minden rosszindulatot legyőz, és amiben igazán hiszünk, azt közösen megvalósíthatjuk. A 4388 szavazat mutatja, hogy ez a helyes út, legyünk büszkék erre az eredményre. Köszönet illet mindenki mást is, aki rokonai, ismerősei, barátai vagy szimpátiája ösztönzésére szavazott projektünkre, ezzel egy nemes célt támogatott” – nyilatkozta a Deltának Labancz Roland polgármester.

Bátorkeszi. (fotó: animaportal.hu)
Bátorkeszi. (fotó: animaportal.hu)

A község önkormányzata a helyi polgári társulásokkal közösen határozta el a játszó- és pihenési park kiépítését. Erre az egyik legalkalmasabb helyet választották, ami a község központjában van. Jelenleg a terület megtisztítására, majd gyermekjátékok és sportolásra használt szerek kihelyezésére kerül sor. A projekt hozadéka a gyermekek kulturált és biztonságos szórakozása mellett elősegíti a generációk – gyermek, szülő, nagyszülő – találkozását, illetve a kellemes életkörnyezet kialakítását.
Szlovákia három régiójából május 30-tól június 23-ig lehetett szavazni. A projektek 3 és 8 ezer euró között kaphattak anyagi támogatást. A második alkalommal meghirdetett pályázatban 48 projektet támogattak 320 ezer euró értékben. A bátorkeszi projekt (játszópark) 7500 eurós támogatásban részesült.

(DELTA)